Om oss

Personlig service i fokus 

Badkläder Stockholm erbjuder badkläder där passform och kvalité står i fokus. Vi arbetar med noga utvalda varumärken. Vi som arbetar här har många års erfarenhet som BH-experter och med vår hjälp guidar vi dig att hitta rätt storlek och passform efter dina specifika behov. I butiken hittar du ett brett sortiment av baddräkter, bikinis och tillbehör året om. Vår vision är att du som kund efter ett besök hos Badkläder Stockholm ska känna dig nöjd med service och de varor du köpt. Du ska alltid känna att du är varmt välkommen tillbaka!


Vi som jobbar här

Theodora

Theodora är BH-expert och ägare till butikerna Badkläder Stockholm och  Birger Jarls Under. Hon är ansvarig för inköp av det unika produktutbudet av bad- och underkläder. Theodora har en svårslagen passion för underkläder och nedan får du en närmare inblick i hennes erfarenhet.

Varför började du jobba med underkläder?

Mitt intresse för bad och underkläder kom tidigt då min mamma hade en underklädesbutik. Jag var ofta där och hjälpte till, så jag lärde mig tidigt hur viktigt det är att bära rätt underkläder. 

Jag började jobba på NK-Damunderkläder, men att köpa bad och underkläder är för många väldigt intimt och jag såg ett behov av personligare service än vad som erbjuds på ett större varuhus. Därför valde jag att starta Birger Jarls Under 2012. 

Vad är det vanligaste felet kvinnor gör när det gäller underkläder?

Det vanligaste felet är att kvinnor väljer en modell som inte passar och framförallt, fel storlek. Jag tycker att det är viktigt att ta hjälp av en BH-experter. Vi ser vad som passar just din kroppsform och vi kan ge rätt storlek utifrån varumärke. Jag är noggrann med att påpeka att alla, oavsett kroppsform, kan bära snygga underkläder och badkläder. Det gäller bara att hitta rätt storlek och modell.

Vad är ditt bästa tips?

Vi behöver inte följa en "badtrend" utan låt din egen känsla för färg och modell vara dit val när du väljer ditt nya badplagg.  

Baddräkt eller bikini?

Båda! Beroende på min destination och vad jag ska gör på min semester. En klorresisten baddräkt följer alltid med för motionsimning på morgonen. Sen byter jag om till en annan för en hel dag på stranden, och självklart har jag en sarong som matchar till.

 Men det viktigaste med bad och underkläder är att det är bekvämt och det är något jag värderar högt när jag väljer och  köper in nyheter.

Sabrina

Sabina är en erfaren BH-expert som har jobbat i olika specialistbutiker för bad och underkläder, hon har även haft en egen butik. 

Varför började du jobba med underkläder?

Jag blev tidigt intresserad av bad och underkläder och sökte till en butik som hade nyöppning i Mörby Centrum där jag jobbade några år. Jag började senare jobba på Details där jag var butiksansvarig i många år. När Detailsbutiken på Mäster Samuelsgatan lades ner, togs verksamheten över av  Birger Jarls Under och jag fortsatte mitt arbete hos dem. 

Vad är det vanligaste felet kvinnor gör när det gäller underkläder och badkläder?

 Grunden till att stödja upp tung byst är rätt rundmått. Felet många kvinnor gör är att köpa för stort rundmått, vilket oftast beror på att kupan inte räcker till. Därför rekommenderar jag att man söker sig till en expertbutik där man kan få personlig utprovning av kunnig personal.

Och när man provar badkläder, vill man oftast ha större storlek för att det ska vara "bekvämt" men man måste tänka på att badkläder blir större när dem är blöta.

 Vad är ditt bästa bad och underklädstips?

Kvalitet lönar sig, både vad det gäller passform/utseende och hållbarhet. 

Baddräkt eller bikini?

Bikini med många detaljer!

 Vilken är din favorit-märke?  

Åh det är så många, i varje säsong blir det alltid en ny!

Alexandra 

Erfaren BH-expert sedan många år tilllbaka. Butiksansvarig för Badkläder Stockholm 

Varför började jag jobba med bad och underkläder?
Jag började av en ren slump. Jag hade då en nystartad klinik som Naprapat och ville trygga inkomsten. Sökte då till Lindex eftersom jag alltid haft ett mode intresse. Det visade sig ganska snabbt att underkläder väckte ett ännu större intresse. Detta ledde till många projekt inom det området. Jag blev kvar på företaget i hela 27 år där jag arbetat som Visual Merchandizer, säljare och underklädes specialist.
Vad är vanligaste felet kvinnor gör när det gäller badkläder?
De har oftast fel uppfattning om sig själva och hur de ser ut. De är så bestämda om vad de kan ha och inte kan ha. De har ofta för stort omfång på sina bh:ar och många gånger fel modell för sin byst. Vi lyssnar till kvinnans behov och därefter provar vi oss fram till rätt modell och rätt storlek så det blir till det bästa.
Mitt bästa tips!
Att vara öppen och prova samt våga ta hjälp av Bh experter. Att inte stirra sig blinda på storlekarna.
Favoriter?
Har några stycken men är framförallt imponerad av Anita och Elomi för deras passform och funktion som är awsome för kunder med stor byst.
Bikini eller baddräkt?
Jag är både kort och bystig, bikini har alltid passat mig bättre, blir lättare och snyggare att markera midjan med bikini. Men Åh vad snygga baddräkter det finns på marknaden nu.